Logboek

Een (bijna) dagelijkse pagina over wat mij bezighoudt. In 2012 begonnen als Weekboek: notities over wat mij ontroert - oftewel: week maakt. Sinds 2016 voortgezet als Logboek, met als uitgangspunt dat ik in mijn leven onderweg ben om mooie dingen aan te raken en die 'ontmoetingen' met mensen, dieren en dingen met mijn lezers deel. 

Week 11 - Het einde van deze rubriek

donderdag 21 maart 2024

Bijna twaalf jaar achtereen - van de herfst van 2012 tot de lente van 2024 - staat hier (bijna) dagelijks een notitie over wat mij bezighoudt. Nu heb ik de rigoureuze keuze gemaakt met deze rubriek te stoppen en de ruim drieduizend bijdragen te verwijderen.
Ik heb ze allemaal nog eens teruggelezen: de beschrijvingen van het dagelijks leven met De Liefste, twee dochters en drie honden, de contacten met naasten en de ontmoetingen met andere bijzondere mensen, de herinneringen aan dierbaren die mij ontvielen (tientallen In Memoriams schreef ik op deze plaats), de vele 'dienstreizen' en verslagen van bezoeken aan bijzondere theatervoorstellingen en museumexposities, de beschouwingen over cabaret en poëzie, de verbazing over geschreven en verbeelde nieuwsberichten, de woede over de hypocrisie van vrienden en vreemden, de zorgen over het dierenwelzijn en de staat van de natuur, het enthousiasme over mooie boeken en muziek, de oproep om. net zoals wij, veganistisch en geheelonthoudend door het leven te gaan, de beslommeringen in het Bossche culturele leven waarvan ik decennia lang deel uitmaakte, de verwondering en het onbegrip over wat er gebeurt in de grote wereld en in het kleine Biblebelt-dorp waar we inmiddels zijn komen te wonen et cetera et cetera.


Foto: Simone Gablan, maart 2024


In de herfst van 2012 begon ik deze rubriek als Weekboek, met notities over wat mij week maakt. Sinds 2016, nadat mijn persoonlijk leven volledig op zijn kop was komen te staan, zet ik haar voort als Logboek, met als uitgangspunt dat ik in mijn leven onderweg ben om mooie dingen aan te raken. Ik ben inmidddels 68 jaar maar hoop het voorrecht te hebben dat nog een tijdje te mogen doen, ondanks het getob - zeker de laatste jaren - met mijn gezondheid; situaties waarover ik op deze plaats ook veelvuldig informeerde. Alleen deel ik die 'ontmoetingen' niet meer met mijn lezers. Dat besluit verwacht ik op deze plaats nog eens toe te lichten.

Archief 2024