Het was sinds 2004 een ambitieus plan: naast een cabarettheater (Koningstheater, 1997) en een cabaretopleiding (Koningstheateracademie, 1999) ook een Cabaretmuseum en Cabaretexpertisecentrum in Den Bosch te exploiteren.
"Als dat Cabarethuis er komt, verhuis ik die kant op."
Erik van Muiswinkel
Na 2012 is de bijzondere collectie grotendeels verloren gegaan, evenals de verhalen daarachter..

Tienduizenden geluidsregistraties, beeldopnamen en theaterpublicaties heeft Frank Verhallen verzameld vanaf de jaren zeventig. Na de opheffing van 'zijn' Koningstheater (1997-2012) en de doorstart met de Cabaretfirma (2012-2021) bevinden deze particuliere bibliotheek en mediatheek zich jarenlang in twee grote ruimtes op de bovenverdieping van de Verkadefabriek. Daarnaast zijn er opslagruimtes elders in de stad gehuurd voor de vele honderden museale stukken: schilderijen, foto's, kostuums, decorstukken, attributen, handschriften. De collectie staat ter beschikking van de cabarethistoricus zelf voor zijn colleges en onderzoek, maar is op afspraak ook toegankelijk voor derden.
In 2021 neemt Frank Verhallen, bij gebrek aan opvolging en rijk aan desillusie, het rigoureuze besluit een punt te zetten achter zijn theaterloopbaan en zijn collecties van de hand te doen, ondanks de wetenschap dat hiermee veel waardevols verloren gaat.
Behouden blijft onder meer de portrettenserie die de wanden van het Koningstheater sierde (zie foto hieronder). Die is overgenomen door Theater aan de Noordkade in Veghel, met welk theater Frank Verhallen ook samenwerkt in het geven van cabaretcolleges en het maken en uitvoeren van cabaretproducties.
