Kunst te koop

Honderd werken meer te koop dan hier genoemd.
Als u belangstelling heeft voor een aankoop en/of meer informatie wilt ontvangen, 
stuur dan een mail naar info@frankverhallen.nl 

Koos Breukel

Foto uit de portretserie die Koos Breukel in 2007 van Jan Wolkers maakte en die toen verscheen in het boek De onstuimige spelbreker. Jan Wolkers gefotografeerd door Koos Breukel. Texel, 3-9-2007. NRC-Handelsblad gaf deze foto uit in een eenmalige editie van honderd afdrukken.

Papierformaat: 24 x 30 cm.
Ingelijst: 34 x 41 cm. 

De verkleuring bovenaan bestaat natuurlijk alleen op bovenstaande foto van de foto en niet op het werk zelf.

Sam Drukker


Sam Drukker:
Getekende liefde

Sam Drukker speelde jarenlang met het idee tekeningen rond een erotisch onderwerp te maken. In 2007 nam hij de stap. Toen verschenen 49 tekeningen in de boekuitgave Getekende liefde. Maar ook liet hij bij Steendrukkerij Amsterdam twee grafiekmappen uitgeven met elk acht litho's. Dit onder de titels Staand en Liggend, wat niet slaat op seksuele posities, maar op de afmeting van het werk.

Formaat litho's: 495 x 325 mm
Formaat lijsten: 575 x 405 mm|

Gesigneerd en genummerd: 21 / 44 

Tracey Emin

Singing bird (2007)

Afmeting: 100 x 75 mm
Ingelijst: 41 x 51 cm

Grappige multiple tattoo-sticker, ontworpen als uitnodiging voor het Britse paviljoen tijdens de Biënnale van Venetië (2007). Er ontstond onmiddellijk een enorme run op, zoals op al het werk van deze controversiële kunsenares (Londen, 1963), die schildert, tekent, beeldhouwt, fotografeert en handwerkt. 

Jamie McCartney

The Great Wall of Vagina's  (2011)

Foto's van twee (van tien) sculpturen van deze Engelse beeldend kunstenaar (Londen, 1975). Werk waarmee hij zich afzet tegen costemitische chirurgie. Gekocht bij Jamie McCartney zelf.
 

 

Jeroen van Merwijk

Jeroen van Merwijk (Bilthoven, 1955) is niet alleen een bekend cabaretier en liedauteur, maar ook kunstschilder en tekenaar.
In 2003 schilderde hij op verzoek van Frank Verhallen zijn hond Kieri. Die was pas een maand oud toen zijn echtgenote hem in de zomer van 2001 uit Griekenland (schildpaddeneiland Zakynthos) meenam. Hij is 14 jaar gebleven en was de liefste hond die Frank Verhallen ooit had. Kieri overleed juni 2015. Naar aanleiding van zijn dood schreef Verhallen Beeldgedicht 4.
Jeroen van Merwijk liet zich in zijn beeldtaal inspireren door Kieri's Griekse afkomst en zijn reis met het vliegtuig naar Nederland.

Galerie Het Rode Huis heeft, naast dit schilderij, ook vier tekeningen van Van Merwijk in bezit. Drie daarvan zijn te koop. Dit schilderij en een van de tekeningen maakte Jeroen van Merwijk speciaal voor Frank Verhallen en die maken dan ook deel uit van de privécollectie. 

Craig Morey

Helena (2009)

Gicleedruk op zwaar papier
Gemaakt van digitaal negatief

Papierformaat 275 x 215 cm
Beeldformaat 228 x 180 mm
Ingelijst 510 x 410 mm

Gesigneerd door fotograaf in rechtervoorkant, op papier direct onder foto.
Met datum: 27-11-2009.
Prints zijn altijd afkomstig uit het eigen atelier!

Craig Morey is een beroemde Amerikaanse fotograaf, wiens werk is opgenomen in honderden boeken en tijdschriften. Zijn foto's zijn wereldwijd te zien in de beste musea en galeries. 
Zijn werk is pornografisch, vaker erotisch en soms bijzonder sensueel, zoals deze foto.
Frank Verhallen beschouwt deze foto niet alleen als een van Morey's topwerken, maar ook als een van de mooiste werken binnen de eigen fotocollectie.

Bernhard Prinz

Zonder titel

Foto: 345 x 410 mm
Lijst (prachtig opnieuw ingelijst, zwart hout met passe partout): 520 x 670 mm 

Van Bernhard Prinz' foto's en caroons vindt Het Rode Huis er meer lelijk dan mooi. Maar niet voor niets werkte deze Duite fotograaf (1953) voor de beste kranten en tijdschriften ter wereld (waaronder Playboy en Focus) en won hij vele internationele prijzen. 

Het Rode Huis kwam deze prachtfoto een keer tegen op een veiling, zoekend naar iets anders, maar gefascineerd door die in de lens kijkende vrouw.

jaap Reedijk

Jaap Reedijk is niet alleen fotograaf, maar ook schilder en maker van monumentale sculpturen. Frnk Vwerhallen is in het bezit van een tiental kleine schilderijtjes: (briefkaart)formaat, circa 12 x 17 cm. 

Jaap Reedijk en Frank Verhallen kennen elkaar sinds 2004. Aanleiding: de dood van Bram Vermeulen. Jaap Reedijk nam foto's van de hommage-avonden die het Koningstheater toen organiseerde en kwam er in contact met Kommil Foo, Maarten van Roozendaal en vele anderen. Niet alleen omdat hij zulke goede foto's maakt, maar ook omdat hij zo ontzettend aardig is. Sindsdien geldt hij als de bekendste theaterfotograaf van Nederland. 

Kees Reijnen

Chinese kinderen (vijf verschillende houtdrukken)
Verdiept ingelijst (100 x 54 cm)


Kees Reijnen (Tilburg, 1952) was de eerste echtgenoot van de tweede echtgenote van Frank Verhallen. 
Galerie Het Rode Huis is ook in het bezit van een tekening die hij in 1999 van hen maakte t.g.v. hun huwelijk.

 

Andres Serrano

Budapest. The Model (1994)

Topstuk in de fotocollectie van Het Rode Huis.

Andres Serrano (New York, 1950) is een Amerikaanse fotograaf van Latijns-Amerikaanse afkomst. Hij is bekend van zijn shockerende fotoreportages, niet alleen rond seks, maar ook rond dood en lichamelijkheid (inclusief lichaamssappen als bloed, sperma, urine). 
Toen het Groninger Museum in 1997 een tentoonstelling aan zijn fotowerk wijdde, ontstond er enorme commutie in de stad rond het plasseks-affiche, deel uitmakend van zijn A Histrory of Sex-serie. 
Het Rode Huis kocht dit werk daar destijds aan en lijstte het zelf in.

Foto (groot fomaat) in wit-matelen lijst en passe partout
Foto: 62 x 76 cm
Lijst (wit metaal met passe partour): 85 x 121 cm

Frank Verhallen

Koester (2015)
Foto van een hondenkleed

Als wij Bob in de zomer van 2012 ophalen bij zijn Vlaamse gastgezin, vertelt zijn baasje bij het weggaan dat hij een eigen dekentje heeft en het fijn vindt daarmee ondergestopt te worden. Of wij even willen wachten, want dan pakt zij het even.
Vanaf dat moment stoppen wij hem elke avond helemaal onder: van zijn oren tot en met zijn staart. Soms ligt hij al een uur tevoren met opengesperde ogen te wachten tot wij hem zijn nachtrust gunnen. Het dekentje komt over hem heen, hij sluit zijn ogen, slaakt een diepe zucht en slaapt...

[Weekboek, 27 juni 2015]

De laatste maanden van zijn leven verandert Jack Russell Terriër Bob in een zenuwpees, hoogstwaarschijnlijk door spanningen hier in huis. Het kost hem, nadat onrust zich in hem vastzet, hij mij bijt en hele dagen en nachten piept en blaft, uiteindelijk zijn leven.

Kort na zijn dood maak ik deze foto van dat kleedje en ik laat die inlijsten. Vier exemplaren. Ik doe er een cadeau aan de dierenartsen, Marius & Inge Verkroost, die zo goed voor hem en al mijn eerdere honden waren. En aan Joke van Erp van Dierenopvang Heen & Terug, bij wie mijn honden zo vaak de dag, maar ook weekeinden en vakanties doorbrachten. En aan mijzelf, omdat ik hem zo mis.

Betekent dat één ingelijst exemplaar (van vier dus) over is en te koop.

Bram Vermeulen


Vijf schilderijen: twee uit de Polonaise-reeks (zie hierboven), met als titels Bij ons staat op de keukendeur en We vieren altijd carnaval (beide 1990), De taak van de kunst (1991), Gezworen vrienden (1990) en Koest (1991). Daarnaast tien grafisch werken.