Kunst te koop

Honderd werken meer te koop dan hier genoemd.
Als u belangstelling heeft voor een aankoop en/of meer informatie wilt ontvangen, 
stuur dan een mail naar info@frankverhallen.nl 

Tracey Emin

Singing bird (2007)

Afmeting: 100 x 75 mm
Ingelijst: 41 x 51 cm

Grappige multiple tattoo-sticker, ontworpen als uitnodiging voor het Britse paviljoen tijdens de Biënnale van Venetië (2007). Er ontstond onmiddellijk een enorme run op, zoals op al het werk van deze controversiële kunstenares (Londen, 1963), die schildert, tekent, beeldhouwt, fotografeert en handwerkt. 

Jamie McCartney

The Great Wall of Vagina's  (2011)

Foto's van twee (van tien) sculpturen van deze Engelse beeldend kunstenaar (Londen, 1975). Werk waarmee hij zich afzet tegen costemitische chirurgie. Gekocht bij Jamie McCartney zelf.
 

 

Jeroen van Merwijk

Jeroen van Merwijk (Bilthoven, 1955) is niet alleen een bekend cabaretier en liedauteur, maar ook kunstschilder en tekenaar.
In 2003 schilderde hij op verzoek van Frank Verhallen zijn hond Kieri. Die was pas een maand oud toen zijn echtgenote hem in de zomer van 2001 uit Griekenland (schildpaddeneiland Zakynthos) meenam. Hij is 14 jaar gebleven en was de liefste hond die Frank Verhallen ooit had. Kieri overleed juni 2015. Naar aanleiding van zijn dood schreef Verhallen Beeldgedicht 4.
Jeroen van Merwijk liet zich in zijn beeldtaal inspireren door Kieri's Griekse afkomst en zijn reis met het vliegtuig naar Nederland.

Galerie Het Rode Huis heeft, naast dit schilderij, ook vijf tekeningen van Van Merwijk in bezit. Drie daarvan zijn te koop. Dit schilderij en twee van de tekeningen maakte Jeroen van Merwijk speciaal voor Frank Verhallen en die maken dan ook deel uit van de privécollectie. 

 

Craig Morey: Helena
Craig Morey (1952) is een beroemde Amerikaanse fotograaf, wiens werk is opgenomen in honderden boeken en tijdschriften. Zijn foto's zijn wereldwijd te zien in de beste musea en galeries. 
Zijn werk is pornografisch, vaker erotisch en soms bijzonder sensueel, zoals deze foto - de mooiste - uit een grotere Helena-serie. 

Helena is een gicleedruk op zwaar papier, gemaakt van digitaal negatief. Prints zijn altijd afkomstig uit Morey's eigen atelier! De foto, in aluminium lijst, is rechtsonder gesigneerd: Craig Morey, 11-27-09
Papierformaat: 275 x 215 cm; beeldformaat; 228 x 180 mm; ingelijst 510 x 410 mm. 

 

Bernhard Prinz

Zonder titel

Foto: 345 x 410 mm
Lijst (prachtig opnieuw ingelijst, zwart hout met passe partout): 520 x 670 mm 

Van Bernhard Prinz' foto's en caroons vindt Het Rode Huis er meer lelijk dan mooi. Maar niet voor niets werkte deze Duite fotograaf (1953) voor de beste kranten en tijdschriften ter wereld (waaronder Playboy en Focus) en won hij vele internationele prijzen. 

Het Rode Huis kwam deze prachtfoto een keer tegen op een veiling, zoekend naar iets anders, maar gefascineerd door die in de lens kijkende vrouw.

Kees Reijnen

Chinese kinderen (vijf verschillende houtdrukken)
Verdiept ingelijst (100 x 54 cm)


Kees Reijnen (Tilburg, 1952) was de eerste echtgenoot van de tweede echtgenote van Frank Verhallen. 
Galerie Het Rode Huis is ook in het bezit van een tekening die hij in 1999 van hen maakte t.g.v. hun huwelijk.

 

Andres Serrano

Budapest. The Model (1994)

Topstuk in de fotocollectie van Het Rode Huis.

Andres Serrano (New York, 1950) is een Amerikaanse fotograaf van Latijns-Amerikaanse afkomst. Hij is bekend van zijn shockerende fotoreportages, niet alleen rond seks, maar ook rond dood en lichamelijkheid (inclusief lichaamssappen als bloed, sperma, urine). 
Toen het Groninger Museum in 1997 een tentoonstelling aan zijn fotowerk wijdde, ontstond er enorme commutie in de stad rond het plasseks-affiche, deel uitmakend van zijn A Histrory of Sex-serie. 
Het Rode Huis kocht dit werk daar destijds aan en lijstte het zelf in.

Foto (groot fomaat) in wit-matelen lijst en passe partout
Foto: 62 x 76 cm
Lijst (wit metaal met passe partour): 85 x 121 cm