Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. 

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2024202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 27 - 47. 150 woorden over ziekte

donderdag 06 juli 2023

Als ik ‘s avonds zit te lezen, moet ik opeens aan hem denken. Hoe lang is het geleden dat ik informeerde hoe het met hem gaat? Een jaar? Nee, langer. Ik stuur hem een bericht.
De volgende ochtend antwoordt hij. Het verraste hem van mij te horen. Toevallig ook net nú, want helaas gaat het niet goed. Hij heeft onlangs te horen gekregen dat hij ernstig ziek is. Binnenkort weet hij wat ze nog voor hem kunnen doen, maar veel hoop hebben ze hem niet gegeven
Die mededeling valt me zwaar, want hoewel wij elkaar niet zien of spreken, zijn we innig verbonden. Al bijna zeven decennia lang. Jaren waarin we veel hebben gedeeld. Helaas meer leed dan geluk, want niet alle levens gaan over rozen…
Wie ernstig ziek is, loopt het gevaar uit de dag te stappen door al dat angstig vooruit- en weemoedig omkijken. Hoe vergaat het hem?

Archief 2023