Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 27 - 48. 150 woorden over eten

vrijdag 07 juli 2023

Door ons afwijkende dag- en nachtritme – ik sta elke dag om 3:30 uur op om te schrijven en de Liefste is om 4:30 uur op – zijn wij om 16:30 uur wel aan ons avondmaal toe. Vandaag hebben we daarvoor opnieuw gereserveerd bij Rotonde, want een beter restaurant kunnen wij ons al lange tijd niet wensen. 
Door het mooie weer is het Rotonde Buiten, dus we zitten aan de Rotterdamse Goudsesingel, maar voldoende afgeschermd van het drukke verkeer. Begeleid door een mooie Italiaanse wijn (Manzoni bianco) eten we zes nieuwe gerechten, met als hoofdbestanddeel biet, snijboon, spinazie en aardappel en (in de nagerechten) millefeuille (tompouce, maar anders) en rabarber. Dat alles deze keer deskundig uitgeserveerd en toegelicht door Lotte en Nayyier. 

Vaak schreef ik over dit toprestaurant [*] van kok Jord en gastheren Birk en Roy; daar is weinig meer aan toe te voegen. 't Stukkie is voor wie er nog niet kwam…

 

[*] 
Zie hier en hier en hier en hier.

Archief 2023