Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 21 - 46. Herinneringsring [4/4]

woensdag 24 mei 2023

Ruud van Nistelrooij stapt dus per direct op als trainer van PSV. Het verbaast me niet.

Ik ben begin jaren negentig zijn leraar Nederlands op de Economische School in Den Bosch. Dan al is hij een jongen van de rechtvaardigheid. Straf verdiend? Oké. Onterechte kritiek? Nee, die accepteert hij niet.

We zijn bijna dertig jaar later. Bij PSV kiezen zijn assistent-trainers in deze periode niet onvoorwaardelijk voor hem. En ook zijn spelers hebben kritiek. Nee, dan houdt het op. Tenminste voor hem.

Is dat wat mij van hem het meest bijstaat in deze ring van herinneringen? Nee, Ruud en een klasgenoot van hem spelen op dat moment beiden bij FC Den Bosch. Zijn klasgenoot gaat het helemaal maken - nog even Den Bosch, maar dan topclub of meteen buitenland. Nou ja, dat zegt-ie zelf.

En Ruud? 'Eerst maar eens kijken hoe ver ik kom bij Den Bosch en daarna zien we wel.'
Die klasgenoot? Natuurlijk nooit meer iets van gehoord. Maar Ruud?
Heerenveen, PSV, Manchester United, Real Madrid, Nederlands Elftal, trainer...

Trainer ja, maar hij stapt vandaag per direct op bij PSV. Nee, dat verbaast me niet.
 

Archief 2023