Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. 

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2024202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 17 - 28. Om wat beesten dieren aandoen [12/22]

woensdag 26 april 2023

Quote maakt de miljonairs bekend. Het zijn er weer meer.
Twee derde van de werkende miljonairs is actief als zelfstandige en wat blijkt: in de landbouw is maar liefst tweeënveertig procent van de zelfstandigen miljonair. Het zijn met name de melkveehouders. 

En intussen vooral moeilijk blijven doen over uitkoopregelingen. 
Wetgeving saboteren: ‘We pikken het niet.’ 
De samenleving misleiden door maar te blijven schreeuwen: ‘Het water staat ons aan de lippen.’

Dieren hebben geen idee wat hun in dit leven nog te wachten te staat. Melkkoeien dus ook niet.
Wij mensen vrezen de dood die wreed een einde maakt aan wat zo mooi is.

 

Beeld: Arie Jan van TermeijMelkkoeien, ze lijden zolang ze leven en kunnen zich er niet eens mee verzoenen dat het lijden op een dag voorbij is.

Dat leed door die boeren, die ondernemende boeren, die winstnemende boeren, die het-maakt-niet-uit-wat-het-is-áls-het-maar-loont-boeren, die Quote-rijke boeren...

Archief 2023