Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. 

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2024202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 17 - 27. Om wat beesten dieren aandoen [11/22]

dinsdag 25 april 2023


Beeld: Arie Jan van TermeijZo een zwarte zwaan zwemt in het water van de Badhoevedorpse wijk Quatrebras. Inmiddels lieveling van de buurt, want tam en gemakkelijk te benaderen. Niks blazen! Laat zich zelfs voeren! 

Vrijdagavond laat zien bewoners van de Anemoonflat dat er iets niet pluis is. Twee dronken jongens zijn bij de vijver aan het Anemoonpad en grijpen de zwaan. Wie het ziet gebeuren, belt meteen de politie, maar die heeft op dat moment niemand ter beschikking. Dan maar de Dierenambulance gebeld, maar die heeft ook geen tijd. 

Zaterdagochtend vinden mensen de gewurgde zwaan. Nu heeft de Dierenambulance wel tijd. Om het dode dier op te halen. 
Vertrouw je als dier inmiddels zó op de goedheid van de mens en dan wordt juist dat je fataal.

Archief 2023