Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 3 - 9. Post NL? Post Niet Leverbaar [1/2]

vrijdag 20 januari 2023

Aanvankelijk vind ik het nog wel grappig dat juist nieuwe afleveringen van Dichter en Hollands Maandblad mijn brievenbus niet bereiken. Een postbezorger die klaarblijkelijk ook van poëzie houdt. Maar daarna gaat het ook mis met andere herkenbare, want gesealde of met naamsvermelding verstuurde bladen als Onze Taal en de VARAgids. Dat deze Post.NL-medewerker breder in taal geïnteresseerd blijkt en het hart ook nog eens op de goede plaats heeft zitten (namelijk de linker), is heel fijn voor haar of hem, maar dit bezorgt mij inmiddels te veel hinder en irritatie. 
Ik moet een klacht indienen bij Post.NL. Dat valt nog niet mee, want voor je de klantenservice daadwerkelijk te spreken krijgt, moet je eerst Daan nog passeren. Hij is de digitale assistent – zeg maar gerust de ontmoedigende hinderpaal, want weet u wel zeker dat u een medewerker wilt spreken? Of zelfs het huizenhoog hinderhek, want denkt u nou echt dat wij, zonder dat u meer moeite doet, ons telefoonnummer geven?
Maar… het is gelukt. ‘Kan wel een tijdje duren voor u iets hoort,’ zei de begripvolle dame, ‘soms wel maanden.’ Hier gaat het duur vermissen intussen door in de wetenschap van het groot gratis vermaken ergens anders. 

Wordt vervolgd (vrees ik).

Archief 2023