Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 49 - 95. Positief negatief

donderdag 08 december 2022

Alle vaccinaties krijgen wij op tijd. We zijn er steeds als de kippen bij. Prik 1 op 8 april 2021 en prik 2 precies drie maanden later, op 8 juli. Beide halen wij nog in ons eigen dorp. Het is nog steeds 2021 als we, op 21 december, dosis 3 krijgen in Nieuwegein. De eerste zogeheten Booster. Voor prik 4 en 5 gaan we, op respectievelijk 27 maart en 7 oktober, naar Gorinchem. Ons kan niets gebeuren. Toch?

De Liefste krijgt zondag jl. ‘griep’. Het begint met hoesten, maar al snel is er hoge koorts, spierpijn, sterk verminderd smaak- en reukvermogen en het gevoel van algehele malaise. Zij test, zoals verwacht, positief. Ontspring ik de dans?






Vanaf dinsdag jl. heb ik nagenoeg dezelfde klachten en test eveneens positief. De Liefste heeft inmiddels alle werkafspraken geannuleerd en ik cancel onder meer de theaterbezoeken van vanavond en zaterdag. 

De laatste jaren leven wij nog meer het besef dat alles je kan gebeuren, zowel in het groot als in het klein. Het leven is een verrassing en dat interpreteerde je zolang zo graag als positief. Maar ja, een positieve uitslag is in werkelijkheid dus ook juist negatief nieuws. Daar ga je al.

Archief 2022