Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 45 - 88. Mooi lied [2/3]: Annie M.G. Schmidt

zondag 06 november 2022

 
 

Theatereditie luistercafé 2

Op vrijdag 3 februari om 20.30 uur wordt in de Apotheker aan de Noordkade voor de tweede keer de Theatereditie van het Luistercafé georganiseerd. Deze special staat in het teken van Annie M.G. Schmidt. De Theatereditie is een productie van De Blauwe Kei in samenwerking met de Noord-Oost-Brabantse Bibliotheken en Cultuur-Haven Veghel. 

Annie M.G. Schmidt debuteerde zeventig jaar geleden. Een mooie reden om deze Grande Dame te eren met een terugblik op haar carrière en een keuze uit haar repertoire. Ze debuteerde met het hoorspel In Holland Staat Een Huis. Daarna volgden meer dan honderd bundels met gedichten, liedjes en verhalen. En dat was nog lang niet alles, want ze schreef ook toneelstukken, musicals en radio- en tv-series. Kortom, Annie M.G. Schmidt staat als een Hollands huis want wie is er niet opgegroeid met Jip en Janneke, Floddertje of Pluk Van De Petteflet

Hommage aan het Nederlandse theaterlied met muziek en verhalen. Teun Beurkens, Ramon Chatrer en Bas van de Ven, alle drie in 2019 afgestudeerd aan de Bossche Koningstheateracademie, brengen speciaal voor de Theateredities van het Luistercafé hommages aan grote auteurs, componisten en vertolkers van het Nederlandse theaterlied. Samen met cabarethistoricus Frank Verhallen en bibliothecaris Sonja van den Heuvel duiken zij dit keer in het leven en repertoire van Annie M.G. Schmidt en schetsen daarmee een prachtig portret. 

Tickets
De gratis tickets voor de Theateredities zijn hier te bestellen.

Zie ook:
1. Eerbetoon Brigitte Kaandorp
3. Eerbetoon Maarten van Roozendaal

Archief 2022