Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. 

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2024202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 38 - 76. Bevend water [2/2]

woensdag 21 september 2022

De komende dagen ga ik citeren uit Bevend water, dat Dagboek van een zieke, schreef ik gisteren. Maar vandaag lees ik alles terug en besluit er niets mee te doen. Het is elf jaar geleden en er is zoveel veranderd. Als je ziek bent, moet je je niet bezighouden met eerdere rampspoed, maar hopen op goed herstel. Bovendien: ik woon niet meer waar ik woonde, ik leef niet meer met wie ik leefde en het bruisende theaterleven maakte plaats voor een ongestoord schrijversbestaan. Niets is nog hetzelfde en ik ben niet dezelfde, dus ik kán niet terugblikken. Als je omkijkt, ga je botsen, zong Youp van ’t Hek en zo is het maar net. 
Kortom: geen Bevend water-reeks. Bij deze twee korte bijdragen moet het voor alsnog even blijven.

Archief 2022