Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 36 - 74. Druppeltjes op een gloeiende planeet

zondag 04 september 2022

Het zijn druppels op een gloeiende plaat, maar wij proberen onze bijdrage aan het voedselprobleem te leveren. Lezers van deze website vragen: “Dat jullie geen vlees en vis willen eten en nagenoeg geen zuivelproducten, hebben we inmiddels door. Maar welke keuzes maak je dan wél?”

Ik zet er een paar op een rijtje. 


PIETER POT
Veel van onze dagelijkse boodschappen doen we online bij Pieter Pot, want die levert alles verpakkingsvrij aan huis. Geweldig initiatief. Zie hier.


DESEMBAKKERIJ.NL 

Ons ambachtelijk brood en andere producten met biologische ingrediënten kopen wij bij Desembakkerij Schalkwijk in Bleskensgraaf. Zie hier.BOERDERIJ LANDZICHT
Bij Desembakkerij Schalkwijk halen we ook wekelijks het groenten- en fruitpakket af dat biologisch landbouwbedrijf Landzicht in de Hoeksche Waard voor ons samenstelt en nagenoeg verpakkingsvrij aanlevert. Zie hier.BIOKAAS KINDERDIJK
En hier kopen wij biologische koeien-, schapen- en geitenkaas. Tussen alle molens aldaar lopen we altijd even met de honden en zien de koeien er vrolijk rondhuppelen. Zie hier.


En nu niet zeggen dat dit hier wél kan, maar bij jou in de buurt niet. Ook wij hebben lang moeten zoeken voordat we de juiste adressen hadden voor die druppeljes op een gloeiende pla – planeet.  

Archief 2022