Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 28 - 56. Zeker weten in 120 woorden [2/2]

zaterdag 16 juli 2022

Ook in ons dorp hebben idioten de plaatsnaamborden bestickerd met de naam Boerenlanden. Het hele rivierengebied van Alblasserdam tot en met Geldermalsen is door boeren in de regio uitgeroepen tot onafhankelijke staat. Hoeveel gekker moet het worden?

Benieuwd hoelang het duurt voor dit gebied, Molenlanden, optreedt. Men noemt het een ‘ludieke actie’. Hoezo ludiek? Ik zie ook steeds meer omgekeerde vlaggen op openbare wegen en borden met onzinbeweringen als ‘Zonder boer geen eten’. Het verkondigen van desinformatie – oftewel het verspreiden van nepnieuws – zou allang strafbaar moeten zijn.

Wij wonen in Giessendam en niet in Boerenland, waar we ook niet zouden willen wonen. Zonder die (niet-biologische) boeren met hun onafhankelijke staat voor dierenleed en klimaatvervuiling kunnen wij immers heel goed eten. 

Lees ook hier.

Archief 2022