Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 12 - 33. Scherven van geluk in 120 woorden

zondag 20 maart 2022

Ik vroeg me al af waarom ik vannacht zo slecht sliep en wat er de reden van was dat ik me vanochtend zo neerslachtig voelde – zelfs een beetje grieperig. Corona? Nee, want nu weet ik hoe het komt: het blijkt vandaag de Internationale Dag van het Geluk te zijn en tja, zo’n dag is natuurlijk niet voor mij bedacht. Maar er bestaat een medicijn: geen verplichte zondagsrust, want die zorgt alleen maar voor gepieker. Dus gewoon lekker aan het werk blijven zonder al te veel afleiding en zonder extra activiteiten, want daar komt vandaag alleen maar ellende van. En dan wordt het vanzelf middernacht en ligt de Internationale Dag van het Geluk weer voor een jaar achter ons. Gelukkig maar. 

Archief 2022