Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan vier boeken in voorbereiding.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond
(en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. 

Week 11 - 30. Dorpsdiepe schaampoëzie

woensdag 16 maart 2022

Aan de Peulenstraat

 

Aan de Buitendams


Wat Lions Club Alblasserswaard wèl kan (zie hier), dat kan de Stichting Dorpsbehoud Hardinxveld-Giessendam absoluut niet (zie de foto’s hierboven). De Lionsclub verbindt de schoonheid van haar polder met speciaal voor de verschillende locaties geschreven gedichten van gerenommeerde hedendaagse dichters. De stichting laat zogenaamde locatiegedichten – associatieve prietpraat waarmee geen inwoner iets kan hebben – schrijven door nota bene een van haar bestuursleden en schroeft die met afzichtelijke ijzeren plaatjes op bestaande dorpsbankjes. Jaja, op bankjes. En daarom zien we als beeld een kussentje om op te rusten, om te overpeinzen... Pfff. Wat een armoede. Om je dorpsdiep te schamen.

Archief 2022