Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan vier boeken in voorbereiding.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond
(en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. 

Week 11 - 28. Tepels in 120 woorden

zondag 13 maart 2022

Tepelvaas. Mensentepelvaas. Grote, kleine, mannelijke, vrouwelijke, naturel, gepiercet… Mensentepelvaas van een meter hoog. Die maakt Nasasja Alers in opdracht van het Bossche Design Museum. In de museumhal staat dit weekeinde een roze ronde tent. Wie zich aanmeldt, treedt binnen en de tent sluit zich. Met gipsverband en water en vijf minuten uitharden voegen zich weer een of twee tepelafdrukken aan Alers’ verzameling toe.  


Meer dan honderd tepelbezitters melden zich. Voor een tepelvaas van een meter hoog heb je veel mensentepels nodig. Onder hen een vrouw die vertelt dat zij er twee uur reistijd voor over heeft. Pas sinds eergisteren weet zij dat amputatie van haar linkerborst onontkoombaar is. Met de tepelafdruk daarvan op deze vaas kan zij zich die herinneren.

Archief 2022