Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 8 - 16. EVBox in 120 woorden [2/12]

dinsdag 22 februari 2022

Vervolg van gisteren.

“Nogmaals recetten,” zegt de tweede medewerker van de helpdesk, “en dan de stroom er een kwartier helemaal af.” Beide opdrachten voer ik uit, maar er treedt geen enkele verbetering op. Inmiddels moet ik telkens een keer of zeven opnieuw inschakelen voor één keer volledig opladen.

Wat opvalt in mijn EVBox-dashboard – de app waarop ik alle informatie over mijn laadstation kan raadplegen –, is dat de eerste uitval steeds na precies één uur plaatsvindt. “Aha,” zegt helpdesk-medewerker drie, “dan ligt het probleem waarschijnlijk niet bij het laadstation, maar bij uw auto. Probeerde u al bij een openbaar station te laden? Want als dat daar ook gebeurt…” Diezelfde middag doe ik dat en… de auto laadt volledig op. Nog niet opgelost dus.

Wordt vervolgd.

Archief 2022