Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 3 - 11. Marco Barbosa in 120 woorden

vrijdag 21 januari 2022

Zijn huwelijk bezoedeld door rioolratten. 
Zijn beeld verwijderd uit het wassenbeeldenmuseum. 
Zijn muziek verbannen van radio en tv. 
Zijn inzet voor de vluchtelingenorganisatie beëindigd. 
Zijn werk als coach bij tv-talentenjachten opgezegd…

Terecht natuurlijk, nu Marco Borsato is veroordeeld als kinderlokker en -verkrachter. 

Wat? Wel aangeklaagd, maar niet berecht en schuldig bevonden? 
Dan toch al zulke grote stappen?

Massahysterie is het enige woord dat van toepassing is. 

FvD dringt aan op tribunalen waar verdachten zich in het openbaar moeten verantwoorden voor hun daden. Maar… die zijn er dus al. Nu nog even wat schandpalen neerzetten, te beginnen op de Dam en op het plein voor het Mediapark.

De Telegraaf doet live verslag.
De rest volgt vanzelf. 

Leve het beschaafde Nederland.
Houzee! 

Archief 2022