Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. 

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2024202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 2 - 6. Otto in 120 woorden [1/4]

maandag 10 januari 2022

Vreemd is de mens met zijn herinnering en omdat ik de notitie nimmer terugvond, begon ik aan de waarheid te twijfelen. Maar vandaag, na weer een opruimdag in het archief, kwam ik haar opeens tegen.

Nog voor de eeuwwisseling doe ik er alles aan om kansarmen op de banenmarkt betaald en begeleid in te zetten binnen mijn theater. De middelbare-schooljongen die zo moeilijk herstelt van een psychose, groeit uit tot een bekwame theatertechnicus. Voor de veertiger die het nergens lang uithoudt omdat hij er niet tegen kan ‘gecommandeerd’ te worden door zijn meerderen, vinden we een rol als manusje-van-alles door hem in vrijheid te laten werken met een schema van uit te voeren werkzaamheden. Hij krijgt zelfs een assistent: Otto.

Archief 2022