Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. 

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2024202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 52 - 126. Dierenleeddag in 150 woorden

vrijdag 31 december 2021

Vuurwerkverbod? Gemeenten dragen door het hele land al dagenlang breed uit niet te gaan handhaven. Bovendien is het zwaarste vuurwerk – het schieten met carbid – niet eens verboden. Ook niet rond de prachtigste natuurgebieden, zoals hier. In deze omgeving mag het tussen 10 uur vandaag en 2 uur morgenochtend. Maar… alleen buiten de bebouwde kom. En dus stuitten wij vanochtend in natuurgebied De Donkse Laagten op een groep jongeren die met hun kanonnenvuur en beneveld brein vandaag de rust verstoren van de honden die daar dagelijks met hun bazen wandelen en die – wat nog veel erger is – de leefomgeving terroriseren van alleen al tienduizenden ganzen. Tijdens de anderhalf uur dat wij onze route maakten, vlogen de vogels paniekerig rond in plaats van te foerageren in de weiden. Het is godgeklaagd. 
Onze honden zijn niet bang van vuurwerk, maar alle drie totaal uit hun doen. Dierenleeddag – een van de 365 dit jaar.  

Archief 2021