Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 50 - 120. Opslag verliefd

woensdag 15 december 2021


Ze fotograferen scheve paaltjes en linksdraaiende zandpaadjes, gelijkgekleden en olifantenpaadjes, systeemplafonds en gestoelde poezen, Chinees-Indische restaurants en bushaltes en... nu dus ook garageboxen.

Prachtige titel: Opslag verliefd. Fotograaf Rosalie van der Does (Leiden, 1996) vertelt daarin over de Nederlandse garagebox. Via foto’s (en begeleidende teksten) laat ze de kijker-lezer kennismaken met wat er zich afspeelt achter de deuren van garageboxen, die dienstdoen als opslagplek, mancave, knutselruimte, repetitielokaal et cetera.


Op haar website lees je meer over haar fascinatie voor fotografische typologieën, zoals die over de garagebox dus, maar ook over andere projecten, zoals Shoppen en proppen (met als gemene deler het inladen van IKEA-aankopen) en Kraamvisite (met Leidse eetkramen als uitgangspunt).

Zie: rosalievanderdoes.

(Met veel dank voor het mogen plaatsen van haar foto's.)

Archief 2021