Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 49 - 117. Cap of kap?

vrijdag 10 december 2021

Vorige week slaagde Reus met glans voor de hondentraining Vervolg-2 (zeg maar het Nationale Zwemdiploma C). 


Maar nu ligt zij in de lappenmand. Eerder uitgeknepen bulten op haar kop kwamen terug en groeiden verder uit. Onze dierenarts raadde aan ze weg te halen. Intussen groeide er ook een op haar heup en op haar neus.


Van die laatste bult is materiaal opgestuurd, want de microscoop liet toch “vreemde cellen” zien. 


9. Zo besluit je oud te worden en val je dood neer…
8. Zo besluit je altijd thuis te wonen en moet je naar een verzorgingshuis…
7. Zo besluit je je memoires op te schrijven en herinner je je niets meer…
6. Zo denk je de oudst levende van het gezin te zijn en ben je opeens de jongste…
5. Zo denk je gezond te zijn en zegt je arts dat dat niet zo is…
4. Zo denk je dat je niets kan gebeuren, maar is De Liefste opeens vertrokken...
3. Zo verwacht je dat je onsterfelijk bent, blijkt dat opeens naïef…
2. Zo verwacht je dat je als jonge hond niets overkomt…
1. Zo verwacht je een cap,


 

maar krijg je een kap... 
 

Archief 2021