Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 46 - 111. Afscheid in een beeldverhaal [1/4]

vrijdag 19 november 2021

Hier schreef ik al over het boek Bloesems in de herfst, waarvoor striptekenaar Aimée de Jongh alleen de illustraties leverde. Het beeldverhaal dat zij elke maand tekent voor Vrij Nederland, schrijft zij ook zelf.

Ik was erg onder de indruk van de september-aflevering. Twee pagina’s in de papieren editie; twaalf tekeningen op de website van Vrij Nederland. Alleen op de website dit vooraf:
Afscheid, ook al is het kortstondig en op een ongebruikelijke manier, is niet alleen negatief. Het kan ook het gemis verzachten en de start zijn van het verwerkingsproces. 

Ontroerend mooi. Ik druk het beeldverhaal hier af dankzij de toestemming van Aimée de Jong.


 

 

 

Wordt vervolgd.

Archief 2021