Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 46 - 110. Kennismaking in 150 woorden [2/2]

donderdag 18 november 2021

In het half uur dat volgt, staan de tranen voortdurend in haar ogen. Ook rollen ze over haar wangen. Nee, niet om wat ze vertelt, want ze heeft inmiddels geleerd afstand ervan te nemen. Maar dat er iemand naar haar luistert! De meeste mensen praten er snel overheen als je over zelfmoord en psychoses begint. En mannen al helemaal. Zelfs haar eigen man vraagt dan of zij het niet over wat leukers kan hebben.
Nou ja, dus gaat ze maar weer een rondje lopen met haar hond. Een hond wilde haar man ook niet, maar haar andere dochter overtuigde hem ervan dat een dier in huis zijn vrouw goed zal doen. Als hij er niet voor hoeft te zorgen, vindt hij het best. Nee, dat doet ze zelf en ja, natuurlijk praat ze met de hond. Zeker tijdens die wekelijkse autoritjes. ‘Bent u – sorry, ben jij – vaker hier op woensdagmiddag?’

Archief 2021