Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 44 - 99. Cloch' in 150 woorden [3/8]

donderdag 04 november 2021

Vervolg van gisteren.






Zoals er geen match is tussen de kleine honden en de zware kat, ontbreekt ook de chemie tussen de oude honden en de jonge hond. Reus kan het op de hondenopvang met al haar soortgenoten – groot en klein – uitstekend vinden en speelt de hele dag. Maar hoeveel verwoede pogingen zij hier thuis ook doet, de andere honden willen niets van haar weten. Als volhouder Reus aansluiting zoekt, duikt angstige Jip nog verder in haar dekentje en eigengereide Ol gromt, krijst en is bereid te bijten. Zelfs deskundig advies en training aan huis van professionele hondentrainers veranderen nauwelijks iets aan de situatie.
In september proberen we daarom een nieuwe woonvorm uit: Cloch’ overdag naar een kamer met veel zonlicht boven en Reus naar mijn werkruimte beneden. ’s Avonds sluit Reus weer aan bij de andere honden, zodat Cloch’ de avond en nacht beneden leeft. Opgelost, denken we. Maar het loopt anders…


Wordt vervolgd.

Archief 2021