Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 43 - 95. Eenzijdig ongeval in 150 woorden [2/2]

woensdag 27 oktober 2021

Auto auto auto
Boem
A
A a a
Auto a a a
Auto oe oe

Vrij naar Oote van Jan Hanlo natuurlijk. 
Lezers die beter dan ondergetekende thuis zijn in de werking van het brein lazen dit logboek en adviseren me niet te lichtzinnig te denken over deze gebeurtenis. Een voet op het verkeerde pedaal verplaats je razendsnel naar het goede. Wanneer je niet bij machte bent die correctie snel en effectief uit te voeren, is er méér aan de hand. Bijvoorbeeld stress of ernstige oververmoeidheid.
Dat ik gisterochtend alweer gewoon autoreed en alle handelingen net zo probleemloos uitvoerde als ik al veertig jaar doe en mij daarover ook geen moment zorgen maakte, bewijst dat het inderdaad een uitzonderlijke situatie is geweest. Omdat de gevolgen veel erger hadden kunnen zijn, ben ik een gewaarschuwd mens. Er is dus werk aan de winkel, zoals diezelfde lezers mij op het hart drukken. 

Archief 2021