Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 43 - 93. Giessendam in 150 woorden

maandag 25 oktober 2021

Als wij eind 2018 ons woonhuis kopen, vraag ik de eigenaar-bewoner of dit het Giessendamse of Hardinxveldse deel van de (op 1 januari 1957) gefuseerde gemeenten is. “Dit is Giessendam,” antwoordt de geboren en getogen Giessendammer en hij voegt eraan toe: “Wees er trots op.” Dat zijn we, dus sindsdien wonen wij in Giessendam. Bovendien: Hardinxveld-Giessendam is een onthoudwoord van dagelijkse filemeldingen, maar toch geen plaatsnaam om in te wonen.

Ik wees fotograaf ArieJan van Termeij erop dat er na de recente werkzaamheden aan de A15, van Rotterdam naar Gorinchem, bij afrit 25 een nieuw verkeersbord is komen te staan. Giessendam heet daar weer Giessendam en is er zelfs opgedeeld, want wie West zegt, zegt op z’n minst ook Oost.En al zou hij ervoor op de snelweg moeten gaan staan:
het beeld komt er!
 Met andere woorden:
uiteraard een foto van ArieJan van Termeij.
 
Inmiddels heeft de lokale pers het wapenfeit opgepikt door ArieJans foto af te drukken. Sindsdien vrees ik dat er een nieuw bord komt te staan. Ik hoop natuurlijk van niet.

Archief 2021