Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 42 - 92. Theaterafscheid in 150 woorden

woensdag 20 oktober 2021

Theater aan de Parade nam vorige week afscheid van zijn 1 juni jl. vertrokken Stadsprogrammeur Cabaret / Theatermuziek / Theateramusement. Van mij dus. Met een etentje in Lux, want ik mocht kiezen voor mijn Bossche lievelingsrestaurant. Er waren cadeaus en Directeur Alex Kühne en Hoofd Programmering & Productie Bregtje Radstake spraken me toe. 

Programmeur Theater Marit Maas nam de foto’s. Op mijn verzoek waren nog twee anderen aanwezig: Betti Plug (Programmeur Populaire muziek) en Stephanie Vorstenbosch (Hoofd Markering). Met hen werkte ik veel samen en zij nemen binnenkort afscheid van het theater.


Negen jaar was ik Stadsprogrammeur en alleen Stephanie werkte toen al in Theater aan de Parade. Zonder haar en zonder Betti en mij gaat het allemaal gewoon verder. Zo hoort dat ook. 


“Den Bosch zal niet gauw vergeten wat jij voor de stad betekende”, zei Alex. Dat is niet zo. En juist daarom was het een vrolijke avond.

Archief 2021