Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 38 - 85. Beeld en tekst in 150 woorden

woensdag 22 september 2021
Foto van Arie Jan van Termeij. Nee, geen foto die hij maakte, maar waarop hij te zien is. 

Zou zomaar kunnen dat deze week een gezamenlijk project van hem en mij van de grond komt; zijn mooie beelden en mijn liefde voor poëzie vallen daarin samen met de prachtomgeving waarin we wonen en hoe daar, vanuit een gezamenlijk initiatief van bedrijven en organisaties, dichterlijk vorm aan is gegeven. (Jaja, voor de leesbaarheid had ik hier ook drie zinnen van kunnen maken, maar dat doe ik eens een keer niet; terug naar waar ik was.) Het is een project dat al bijna twintig jaar loopt, maar de laatste jaren in een stroomversnelling is geraakt, wat dan weer ten koste ging van de zaken waaraan wij uitwerking willen geven. Ja, ik blijf bewust wat cryptisch, want voor het vervolg zijn we afhankelijk van partijen waarmee we deze week gaan praten. Wordt vervolgd! Archief 2021