Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 35 - 79. Next level preutsheid

donderdag 02 september 2021
Het moet niet gekker worden. Bovenstaand bericht is van De Taalstaat. Het radioprogramma van Frits Spits besteedde zaterdag jl. aandacht aan Allerlei ontucht. Ik schreef er hier al over. 
Het Heen- en Weerschap heeft zich ontfermd over de nalatenschap van Drs. P en besloot het curieuze boek vijftig jaar na dato opnieuw uit te geven. Hoewel het destijds in zesduizend exemplaar is uitgegeven, konden verzamelaars het niet meer vinden of slechts tegen de prijs van zo’n tweehonderd euro. Het Heen- en Weerschap maakte een fraaie heruitgave in een beperkte oplage van slechts driehonderd exemplaren, bestemd voor de Drs. P-volgers en niet voor het grote publiek.

Maar… er wordt naar De Taalstaat geluisterd; goed (qua aantallen) en verdomd slecht (qua verstaanbaarheid). Wat het laatste betreft: “Dit is een verheerlijking van incest”, zegt Stichting Free a Girl, die strijdt tegen seksuele exploitatie van kinderen. “Als samenleving staan we voor de bescherming van onze kinderen. En deze strijd, waarin we onze kinderen beschermen tegen pedofilie en kindermisbruik, wordt door het uitbrengen van dit soort boeken ernstig geschaad. [...] Noem het satire, noem het humor, noem het politiek incorrect. Dit boek is een verheerlijking van incest en (commerciële) seksuele uitbuiting van kinderen. Precies dat waar wij als organisatie dagelijks tegen vechten! En nu wordt het opnieuw uitgebracht en als digitaal audioboek aangeboden. Politiek, doe hier iets aan.” Ook ‘BN’ers’ als Kim Feenstra, Fred van Leer en Nienke Plas zeggen te walgen van het uitgeven van zo’n boek. En Denk-politicus Tunahan Kuzu gaat er inderdaad iets aan doen: hij gaat Kamervragen stellen, want, zo zegt hij: “Dit is gewoon next level in het normaliseren van kindermisbruik.” 

Cabaretier Erik van Muiswinkel las de afgelopen seizoenen in zijn voorstelling Buigt allen mee voor Drs. P  voor uit Allerlei ontucht, maar schrapte dat deel inmiddels omdat er "spanningen in de zaal ontstonden". 

Dit is gewoon next level in het normaliseren van preutsheid. 

Archief 2021