Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan vier boeken in voorbereiding.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar
de inhoudsopgaven van 2021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en
deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, altijd begint vóór vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. En gezien mijn langdurige bestaan als avondmens - met beroepen als theaterjournalist, -programmeur- en directeur - lagen einde en begin vaak dicht bij elkaar en ze hebben elkaar ook dikwijls overlapt. Dan duurde de dag minstens 48 uur. Ik zie dat overigens niet als ijverige verdienste, maar als gelukkige bijkomstigheid. "Maar de slaap die je mist, gaat wel ten koste van je levensduur", voorspelde een arts mij ooit. Dat betekent: tien jaar minder geslapen, tien jaar minder geleefd? Geen win-winsituatie dus.

Week 34 - 74. Tafels van Acht in 150 woorden [1/2]

woensdag 25 augustus 2021

In de zaterdagse Trouw-rubriek Spitsuur vertellen stellen en singles hoe zij werk en privé combineren. Op 24 juli vertelden Henk & Jacqueline Kortekaas: “We hebben bijvoorbeeld de Tafel van Acht bedacht; dan nodigen we drie echtparen uit […] die elkaar niet kennen. De Tafel heeft een thema, zoals de Leestafel of de Muziektafel. We koken dan voor hen en tijdens de maaltijd vertelt eenieder over zijn of haar favoriete boek of muziek.”

De Tafel van Acht bedachten M. en ik al tien jaar geleden en daar kwamen prachtige avonden uit voort. De foto’s stonden op de eerdere website; ik zoek er een paar van op. 

Kunstenaarsavond met, net als bij Kortekaas, drie echtparen:
Freek & Hella de Jonge, Ilse & Julius Wintermans en Co & Fenna Westerik. 


Cabaretiersavond met o.a. Youp van ‘t Hek, Theo Maassen, Jan Jaap van der Wal.

Zuid-Hollandse makersavond met Gerard van Maasakkers, Jochen Otten e.a. 

Wordt vervolgd! 

Archief 2021