Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan vier boeken in voorbereiding.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar
de inhoudsopgaven van 2021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en
deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, altijd begint vóór vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. En gezien mijn langdurige bestaan als avondmens - met beroepen als theaterjournalist, -programmeur- en directeur - lagen einde en begin vaak dicht bij elkaar en ze hebben elkaar ook dikwijls overlapt. Dan duurde de dag minstens 48 uur. Ik zie dat overigens niet als ijverige verdienste, maar als gelukkige bijkomstigheid. "Maar de slaap die je mist, gaat wel ten koste van je levensduur", voorspelde een arts mij ooit. Dat betekent: tien jaar minder geslapen, tien jaar minder geleefd? Geen win-winsituatie dus.

Week 34 - 72. Huisdieren in 150 woorden [2/3]

zondag 22 augustus 2021

De Liefste is op vakantie met jongste dochter. Het logistieke probleem is al geschetst. Reus laat ik, als altijd, om half vijf uit, nadat ik vanaf vier uur op ben om kat eten en aandacht te geven. Reus gaat daarna mee naar de huiskamer en eet. Andere activiteiten, zoals training, blijven deze week achterwege. Dan zet ik haar in de auto – nee, die heerlijk grote automaat van ons is mee op vakantie en dus behelp ik me met dochters rumoerige benzineschakel – en haal de andere twee hondjes.


 

OL (kruising Chiwahwah / keeshond) &
Jip (kruising teckel / Zweedse herder)
We rijden naar een in de buurtse plek waar we wandelen. Daarna komen de kleine honden naar boven om te eten; de kat gaat van beneden naar boven om te verkassen. Daarna komt Reus beneden binnen om daar overdag te verblijven. Intussen hopen dat ze niet te veel blaffen op dat vroege uur.

De Liefste is op vakantie. Volg je het nog, lezer?

Archief 2021