Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 33 - 70. Gelaten in 150 woorden

donderdag 19 augustus 2021

De Liefste is op vakantie. Dus zorg ik voor de honden in ons woonhuis boven, voor de derde hond die overdag in mijn werkplaats beneden leeft en ’s nachts in ons woonhuis en voor de kat met het omgekeerde ritme: ’s nachts in de werkplaats en overdag boven. Het is een heel geregel.

Dan lees je vanochtend dit bericht:
De Utrechtse politie heeft een verwaarloosde hond aangetroffen in een achtertuin in Kanaleneiland. De eigenaren zijn volgens de buren op vakantie. […] Zij zagen dat de hond al twee weken geen verzorging kreeg. De politie: “Ter plaatse troffen wij een hond aan die in een tuin vastgeketend zat. Ook had het dier geen eten of drinken. De hond is naar een opvangcentrum gegaan waar hij wel de juiste aandacht en liefde krijgt…”
Reus in de Donkse Laagten, woensdag 18 augustus
Soms een heel gepuzzel: voldoende liefde en aandacht. Maar een zelfgekozen verantwoordelijkheid waaraan je je niet straffeloos onttrekt. Toch?

Archief 2021