Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 29 - 66. Reus in 150 woorden [2/2]

vrijdag 23 juli 2021

Vervolg van gisteren.


Spaanse Reus (geboren rond 1 mei 2020 en alleen maar een reus genoemd omdat zij zoveel groter is dan onze andere twee honden) is dus een kruising tussen een Podenco en een Duitse herder. Het karakter van de Podenco beschreef ik al.
De Duitse herder is actief, intelligent en erg gericht op haar / zijn baas, met wie de hond graag samenwerkt. Het dier is waaks, beschermend en aanhankelijk, maar heeft ook de neiging de baas te spelen over andere honden, over kinderen en, als het lukt, ook over volwassenen en hun gedragspatronen. Kortom: over alles en iedereen.

 

Duitse herder

 


Qua karakter is Reus voor honderd procent een Podenco en voor honderd procent een Duitse herder. Met andere woorden: voor tweehonderd procent een tophond. We zijn dan ook heel blij met haar.Zie haar daar toch zitten bij Nanja’s hondenopvang (en nog steeds op de derde stoel van links).

Archief 2021