Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 29 - 65. Reus in 150 woorden [1/2]

donderdag 22 juli 2021
Zie haar daar toch zitten. Staatsieportret bij de Voldane hond-opvang. Achterste rij, derde stoel van links. Reus adopteerden we tien maanden geleden uit Spanje, waar ze rondzwierf met haar moeder en drie andere pups. Zij is een kruising tussen een Podenco (Spaanse halfwindhond) en Duitse herder. 
 

PodencoDe Podenco is vriendelijk, zachtaardig, attent, opgewekt, levendig, intelligent en gevoelig en beschikt over een bovenmatige nieuwsgierigheid en eigenzinnigheid, weten we van websites. En: “Ze vinden het heerlijk aangehaald en geknuffeld te worden. Het zijn af en toe net clowns die de gekste capriolen uithalen. Kortom, het zijn geweldige honden. Ze leren zelfs heel snel, maar willen er wel vaak het belang van inzien. Op cursus doen ze het vaak erg goed, maar buiten wil hun aandacht door hun nieuwsgierigheid wel eens op andere dingen gericht zijn; alles wat beweegt, trekt hun aandacht.”

Qua karakter honderd procent een Podenco. Zie haar daar toch zitten.


Wordt vervolgd.


Archief 2021