Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan vier boeken in voorbereiding.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar
de inhoudsopgaven van 2021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en
deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, altijd begint vóór vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. En gezien mijn langdurige bestaan als avondmens - met beroepen als theaterjournalist, -programmeur- en directeur - lagen einde en begin vaak dicht bij elkaar en ze hebben elkaar ook dikwijls overlapt. Dan duurde de dag minstens 48 uur. Ik zie dat overigens niet als ijverige verdienste, maar als gelukkige bijkomstigheid. "Maar de slaap die je mist, gaat wel ten koste van je levensduur", voorspelde een arts mij ooit. Dat betekent: tien jaar minder geslapen, tien jaar minder geleefd? Geen win-winsituatie dus.

Week 28 - 62. Geblokt in 150 woorden

donderdag 15 juli 2021

Vandaag het contact geblokkeerd van de buurvrouw die ons “zat” is en een “stelletje egoïsten” noemt. Reden: haar gezin slaapt niet aan de dijkkant, want daar heeft het last van het verkeer. Aan de andere kant wonen wij en tja, daar blaffen wel eens honden en daar kan zij niet tegen. 
Vanochtend hoorde zij een grote blaf om 4.55 uur en een kleine blaf – klinkt alsof je andermans toilet inspecteert – om 5.24 uur. Dat app’te ze om 5.25 uur. En ze moet hard werken, dus haar nachtrust mag niet verstoord. Als je hard werkt, moet je juist je bed uit rond dat tijdstip. Toch?

Zij is ons “stelletje egoïsten” dus “zat”. Nooit een klacht gehad van andere buren, probeerde ik eerst nog. Nee, antwoordde ze, maar die slapen ook niet aan de achterkant. De achterkant van het gelijk was een tv-programma. Zij gaat voor haar gelijk van de achterkant. Geblokt.

Archief 2021