Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 28 - 61. Gered in 150 woorden

zondag 11 juli 2021

Als Reus nieuwsgierig achterom blijft kijken, naderen andere wandelaars, met of zonder hond(en). Deze keer zijn het, op de Giessendamse Tiendweg, een vrouw en man, gewapend met rugzakken, wandelschoenen en routekaart – overduidelijk onderweg op een goed geplande zondagse tocht. 
Bij de vindplaats van Trijntje weet ik wat meer ruimte, laat Reus naast me zitten en geef haar instructies, zodat men zonder haar geblaf kan passeren. Even verderop stoppen ze, kijken op de kaart en om zich heen en overleggen. Verderop nog eens. Pas dan vermoed ik: die misten onze locale attractie! Ze zijn inmiddels te ver verwijderd om contact te maken.


Op weg terug naar huis, rijd ik ze onverwachts tegemoet. Ik stop. Jaja, man met herdershond. Klopt mijn vermoeden? Ja, ze kozen deze vandaagse route speciaal voor Trijntje, maar… Ik breng ze er heen en daarna weer terug naar waar hun wandeling stokte. De aanstichter tevreden tussen hen in.

Archief 2021