Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 27 - 60. Geraakt in 150 woorden

zaterdag 10 juli 2021

Hij is een jaar of tien. Elke zaterdagochtend als ik sta te wachten tot de hondentraining begint, schept hij met een riek de poep van de pony’s uit de wei in zijn kruiwagen. Dan steekt hij over naar het veld met de geit en het paard, die hem reikhalzend opwachten. Vorige week zag ik al dat hij, voordat hij daar zijn werk hervat, naar de geit gaat en die aait totdat het dier zich tevreden in het gras neervlijt. 

Vandaag is hij nog bij de pony, die het hier sinds een paar dagen zonder haar pasgeboren veulen moet stellen. Poep is nog niet geruimd; aandacht voor het overgevoelige dier vindt hij belangrijker. Hij streelt haar manen, praat tegen haar. 
Wat zegt een jongen van tien tegen een verlorene over verlies? Kent immers nog niet onze clichés voor als we het ook niet weten. Zijn jeugdige ongeremdheid lijkt mij een zegen.

Archief 2021