Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan vier boeken in voorbereiding.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar
de inhoudsopgaven van 2021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en
deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, altijd begint vóór vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. En gezien mijn langdurige bestaan als avondmens - met beroepen als theaterjournalist, -programmeur- en directeur - lagen einde en begin vaak dicht bij elkaar en ze hebben elkaar ook dikwijls overlapt. Dan duurde de dag minstens 48 uur. Ik zie dat overigens niet als ijverige verdienste, maar als gelukkige bijkomstigheid. "Maar de slaap die je mist, gaat wel ten koste van je levensduur", voorspelde een arts mij ooit. Dat betekent: tien jaar minder geslapen, tien jaar minder geleefd? Geen win-winsituatie dus.

Week 23 - 56. Mooie boeken [3/3]

vrijdag 11 juni 2021

Over de Atalanta Pers van René en Tineke Bakker – niet alleen bijzonder creatief en gedreven, maar ook ontzettend aardig – schreef ik al vaker (zoals hier). Bij Stichting de Roos ben ik abonnee 128, bij de Atalanta Pers nummer 7. 

Er zijn twee nieuwe poëzieuitgaven en daarop kom ik binnenkort terug in Gedicht Gedacht.  


De tegenoever
 bevat twee dichtreeksen van de Italiaanse dichteres Valeria Di Felice, vertaald en toegelicht door Willem van Toorn en Patrizia Filia. Haar poëzie verscheen nog niet eerder in het Nederlands.


De andere uitgave bestaat uit twee dichtreeksen van debutante (!) Evi Aarens. Het ene deel, Ik ga naar buiten om de tuin te zien, is de eerste van veertien sonnettencycli die later dit jaar in een handelseditie verschijnen; het andere deel, De tijd is daar, bestaat uit vijf canto's uit een bundel die voor daarna gepland staat. 

Archief 2021