Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 23 - 56. Mooie boeken [3/3]

vrijdag 11 juni 2021

Over de Atalanta Pers van René en Tineke Bakker – niet alleen bijzonder creatief en gedreven, maar ook ontzettend aardig – schreef ik al vaker (zoals hier). Bij Stichting de Roos ben ik abonnee 128, bij de Atalanta Pers nummer 7. 

Er zijn twee nieuwe poëzieuitgaven en daarop kom ik binnenkort terug in Gedicht Gedacht.  


De tegenoever
 bevat twee dichtreeksen van de Italiaanse dichteres Valeria Di Felice, vertaald en toegelicht door Willem van Toorn en Patrizia Filia. Haar poëzie verscheen nog niet eerder in het Nederlands.


De andere uitgave bestaat uit twee dichtreeksen van debutante (!) Evi Aarens. Het ene deel, Ik ga naar buiten om de tuin te zien, is de eerste van veertien sonnettencycli die later dit jaar in een handelseditie verschijnen; het andere deel, De tijd is daar, bestaat uit vijf canto's uit een bundel die voor daarna gepland staat. 

Archief 2021