Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 7 - 17. Zingende vogel

zaterdag 20 februari 2021

Twijfel maar kort als een onbekende informeert of ik Singing bird nog bezit en zo ja of hij het werk kan kopen. Singing bird, die grappige multiple-tattoo-sticker (slechts 100 x 75mm) die Tracy Emin ontwierp als uitnodiging voor het Britse paviljoen tijdens de Biënnale van Venetië in 2007. Er ontstond destijds onmiddellijk een run op, zoals op al het werk van deze controversiële kunstenares (Londen, 1963), die schildert, tekent, beeldhouwt, fotografeert en handwerkt. 
Ja, dat heb ik nog, weet ik. Maar als het toch even duurt voordat ik het werkje – fraai verdiept ingelijst door Monart – terug kan vinden tussen de kunstwerken die helaas allang het zonlicht niet meer zien, besluit ik terug te schrijven dat hij het niet hoeft te kopen, maar mag hebben. Oké, een kleine vergoeding voor de lijst en zorgvuldige verzending, maar dat is het. Goede vlucht en veel daglicht gewenst, zingende vogel.

Archief 2021