Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan vier boeken in voorbereiding.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar
de inhoudsopgaven van 2021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en
deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, altijd begint vóór vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. En gezien mijn langdurige bestaan als avondmens - met beroepen als theaterjournalist, -programmeur- en directeur - lagen einde en begin vaak dicht bij elkaar en ze hebben elkaar ook dikwijls overlapt. Dan duurde de dag minstens 48 uur. Ik zie dat overigens niet als ijverige verdienste, maar als gelukkige bijkomstigheid. "Maar de slaap die je mist, gaat wel ten koste van je levensduur", voorspelde een arts mij ooit. Dat betekent: tien jaar minder geslapen, tien jaar minder geleefd? Geen win-winsituatie dus.

Week 6 - 12. Vout!

vrijdag 12 februari 2021

Ik schrijf er graag over (lees hier en hier): de lezers van taalvoutjes.nl kozen opnieuw de grappigste taalfout van het jaar. Hun top-10:

10.
Een bordje van een supermarkt, waarop staat dat mensen verplicht een mandje of winkelwagentje moeten gebruiken: Verplicht. Geld voor iedere bezoeker.

9.
Nog een foutje van een supermarkt: Plaats uw kar in degene voor u.

8.
Een advertentie van mensen die een hond zoeken: Wij zoeken een labradoodle mini om het gezin af te maken!

7.
Een briefje op de ruit van een restaurant: We zijn open. Ook om me te nemen.

6.
Een rectificatie van een ziekenhuis: In de vorige update stond dat je bij verkoudheidsklachten thuis moest blijven. Dit klopt niet, dit geldt alleen voor collega's uit Brabant. Als je in een normale provincie woont mag je gewoon komen werken.

5.
Een kop uit de krant Flevopost: Doodgereden dier bij Luttelgeest is zo goed als zeker dood.

4.
Een briefje op de ruit van een winkel: Helaas. Wij zijn dichd. We are closet. Wir sint gesloßen.

3.
Op een bordje boven een handgelpompje: Please satanise your hands here.

2.
De kop van een artikel van NU.nl: Burgemeesters: 'Bij illegale feesten treden we op.'


En de winnaar, u las d'r al:
1. 
Op een bord van een restaurant: Wij berijden ons konijn in eigen keuken. Heerlijk. 
Onze Taal, het maandblad van het Genootschap Onze Taal, sluit elke editie af met de rubriek Ruggespraak, die vol staat met zulk perongelukt taalgekluns. (zie afbeeldingen hierboven en hieronder) Ik lees het tijdschrift dan ook achterstevoren.
 

Archief 2021