Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 50 - 113. Autoriteitsbox

donderdag 17 december 2020
Op vrijdagavond 8 november 1968 doet Neerlands Hoop in Bange Dagen mee aan cabaretfestival Cameretten. De start van de professionele theatercarrière van Bram & Freek. Nu, na meer dan vijftig jaar, is er dan eindelijk deze oeuvrebox met daarin drie boeken, negen dvd’s, drie cd’s en een EP.


Cabaretautoriteit Frank Verhallen heeft op verzoek van Freek de Jonge en de erven van Bram Vermeulen de geschiedenis van Neerlands Hoop geschreven. De unieke verzamelbox bevat onder meer drie boeken over (1) Neerlands Hoop, (2) de periode na Neerlands Hoop en (3) een songbook met daarin allerlei liedteksten. Daarnaast zitten er ook negen dvd’s in de box, gevuld met de theatershows, de tv-programma’s waarin men optrad en ter aanvulling een aantal onbekende registraties. Als laatste kunt u ook genieten van de bekende muziek, want de box bevat drie cd’s en een EP met hun mooiste liedjes.


Voor wie de prachtbox van deze "cabaretautoriteit" - zij zeggen het - nog niet heeft: onedayonly verkoopt die t/m 20 december voor € 39,95 in plaats van € 99,95. Bekijk hier.

Archief 2020