Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 47 - 104. BLM [2/2]

vrijdag 27 november 2020
Het is maar een paar huizen verder dan waar dit gebeurde. Onder die Zwarte Piet staat #IKHOUVANZWARTEPIET. Verwijst naar een Facebook-pagina en een Twitter-account en filmpjes op You Tube waar ze het Sinterklaasfeest met knechten die ‘echt zwart’ zijn verdedigen.

In het dorp waar wij wonen, heeft niet alleen bij particulieren, maar ook bij de middenstand de tijd weer even te lang stilgestaan. De kinderkledingwinkel op de hoek heeft zijn etalages zo ingericht – met echt zwarte Pieten dus:En zojuist liep ik langs het huis van een buurtbewoner die klaarblijkelijk leuk moet doen op scholen en bij kinderfeesten en andere evenementen – hij ziet er altijd heel treurig uit als hij vermoeid thuiskomt in zijn dagelijkse outfit maar met zijn wenkbrauwen nog clowngeschminkt – en ook die heeft op zijn huiskamerraam een tekening van Piet geplakt – inderdaad: pikzwart.

Archief 2020