Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 44 - 95. Blinde koop

maandag 02 november 2020
Ter gelegenheid van haar 75ste verjaardag bedacht Uitgeverij Van Oorschot om van dertien fondsauteurs een speciaal geschreven of (in het geval van Carl Friedman) niet eerder gepubliceerd verhaal uit te geven in een boekje op klein formaat en dat te steken in een ondoorzichtige envelop, zodat de koper niet weet welk verhaal zij of hij krijgt. De uitgeverij: “We hopen dat lezers ze allemaal willen verzamelen, ook via ruilbeurzen. Ze zijn ook niet duur.”


Via ruilbeurzen et cetera – nee, dat duurt me te lang. En dus bestelde ik bij mijn boekhandel twee verzameldoosjes met elk twintig uitgaven. Tussen die veertig exemplaren zouden toch wel dertien verschillende zitten. Hebbes!

Archief 2020