Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker en vaker iets minder - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan boeken die in februari en in oktober 2024 verschijnen.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 202320222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, begint rond (en meestal al ruim voor) vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. Sinds de zomer van 2022 sta ik op om steevast drie uur. Om te schrijven zijn het mijn meest productieve uren van de dag.

Week 17 - 23. Hebban olla vogala

dinsdag 28 april 2020
Hebban olla vogala nestas hagunnan? Een van de eerste Oudnederlandse zinnen. Zijn alle vogels beginnen met nesten bouwen?
 

Ik gebruik zijn foto’s vaker in deze rubriek (zoals hier). Met zijn permissie, want Arie-Jan van Termeij is niet alleen een fantastische natuurfotograaf, maar ook een geweldig aardige man. Dat zijn vaak vereende krachten: wie je bent en wat je doet.

Arie-Jan kent de natuurlijkste plekjes in de Biesbosch veel beter dan wij en hij legt daar met zijn camera’s dieren vast die wij met onze verrekijker niet kunnen vinden, zoals deze groep lepelaars.
Of er al Grote Canadese ganzen jongen hebben, vroeg ik hem gisteren. Voor het antwoord is elk woord overbodig; hij stuurt deze foto en meteen eentje van een Grauwe Gans – hoef ik die vraag niet meer te stellen.Ga binnenkort binnen deze rubriek een serie starten waaraan ik graag zie dat hij meewerkt. Die vraag moet ik hem nog wel stellen.

Archief 2020