Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) veranderde 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken. Vanaf juni 2021 zal er minder vaak dan wekelijks een bijdrage te lezen zijn; de schrijftijd gaat op aan vier boeken in voorbereiding.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 20222021, 2020 (deel 1: A t/m F, deel 2: G t/m Ldeel 3: M t/m R, en deel 4: S t/m Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en (enkele van) najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat mijn dag al zolang ik mij herinner, altijd begint vóór vijf uur 's morgens, hoe laat het 's avonds ook wordt. En gezien mijn langdurige bestaan als avondmens - met beroepen als theaterjournalist, -programmeur- en directeur - lagen einde en begin vaak dicht bij elkaar en ze hebben elkaar ook dikwijls overlapt. Dan duurde de dag minstens 48 uur. Ik zie dat overigens niet als ijverige verdienste, maar als gelukkige bijkomstigheid. "Maar de slaap die je mist, gaat wel ten koste van je levensduur", voorspelde een arts mij ooit. Dat betekent: tien jaar minder geslapen, tien jaar minder geleefd? Geen win-winsituatie dus.

Week 48 - 341. Mooi, mooi! [12/25]: Leonard Cohen [3/3]

zaterdag 07 december 2019Rond de derde sterfdag van Leonard Cohen verschenen een documentaire (lees hier) en een cd met zijn laatste studio-opnamen (lees hier), maar ook – veel onopgemerkter – een 2cd met vroege live-opnamen. 
You know who I am. Leonard Cohen sings Leonard Cohen 1966-1968 is de titel en die bevat onder meer de bijna volledige registratie van een concert, voorjaar 1968, in het The Paris Theatre in Londen. De BBC-radio-uitzendingen daarvan (augustus van datzelfde jaar) zijn overigens ook op internet te vinden (beluister hier). 
Ook het duet met singer-songwriter Julie Felix (BBC-televisie, 1967) staat op internet en dan zelfs met beeld erbij! (Kijk hier.
De opnamen voor het BBC-radioprogramma Top Gear (van John Peel), augustus 1968, kun je ook terugluisteren op internet (beluister hier) en dat geldt ook voor de declamaties van enkele van zijn gedichten, opgenomen in 1966 (luister hier en hier en hier), en de opnamen uit datzelfde jaar van The Stranger song in een New Yorks-hotel (luister hier) en tijdens zijn eerste optreden voor de Canadese televisie (ook weer met beeld: kijk hier).

Totaal overbodige cd’s dus? Nee, want alleen aan de hand daarvan vond ik al die bijzondere opnamen terug!

Archief 2019