Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 48 - 337. Dichter

dinsdag 03 december 2019
Nog een aan te bevelen tijdschrift. Daarvan verscheen deze week het veertiende themanummer. Ik heb het overDichter. Gedichten voor kinderen van 6 tot 106, uitgegeven door Plint; er verschijnen vier nummers per jaar. 

Deze keer staat geluk centraal, verdeeld in hoofdstukken als Gelukkig worden, Gelukkig zijn, Gelukkig blijven en Gelukkig maken. Moeilijk onderwerp; over verdrietige dingen schrijven is veel gemakkelijker.

Het gedicht van vandaag komt uit Geluksvinders en is van Bette Westera. Naar haar naam zoek ik tegenwoordig het eerst. Over haar schreef ik al vaker: in 2018 (lees hier en hier en hier) en dit jaar (lees hier en hier en hier). En binnenkort doe ik dat weer (lees hier).

Archief 2019