Logboek

De weekboeken van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen. 
Het Weekboek heet inmiddels Logboek en is letterlijk een Dagboek

In 2019 besluit ik de logboeken voortaan te nummeren, zodat zij gemakkelijk zijn
terug te vinden - in de eerste plaats voor mezelf! 

Op 1 januari 2020 kies ik ervoor niet meer dagelijks, maar weer wekelijks te schrijven.
Terug naar het Weekboek dus. De nummering laat ik weer los.

-----

Met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 8 uur.

Week 48 - 336. Scharrelaar

maandag 02 december 2019
De tweede aflevering van De Scharrelaar – vogeltijdschrift voor lezers, maar zonder abonnees – is uit en daarmee is ook de winnaar bekend van de Edward Lear-prijsvraag uit het eerste nummer. De redactie: "Er waren uiteindelijk opvallend veel inzendingen, vaak met verrassende vondsten, maar zijn vertaling stak erbovenuit." En die hij-persoon is dus Jelle Reumer

Achterin De Scharrelaar staan biografieën van de auteurs van dit nummer. Toch een smetje dat van Jelle Reumer (1953) geen gegevens zijn opgenomen. Ik ken hem als columnist van Trouw, maar hij is ook bekend als biologisch wetenschapper, directeur van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam 1987-2015), hoogleraar (sinds 2005) Vertebratenpaleontologie (Utrecht) en nog veel meer, zoals hier valt te lezen.

Gezien het enthousiasme waarmee op de Scharrelaarse uitdaging is gereageerd, legt de redactie een nieuw gedicht ter vertaling voor. De redactie:
Het is van de eens bijna vergeten John Claire, die tegenwoordig bijna met de dag aan populariteit wint. Er lijkt geen enkel Engels vogelboek meer te verschijnen zonder een eerbiedige verwijzing naar Clare. Doe uw best op dit gedicht over het nest van de tjiftjaf. De auteur van de beste vertaling krijgt de vogelserie van Atlas Contact cadeau. 

Zodra het derde nummer, 2020/1, verschijnt, zal ik mijn lezers kennen laten maken met die vertaling en met The Pettichap’s nest, Clares origineel.

Nog beter: kopen, die Scharrelaar!

Archief 2019