Logboek

Het Logboek (de edities van 2012 t/m najaar 2016 zijn hier niet meer terug te lezen) verandert 1 januari 2020 weer van een dag- in een Weekboek. Elke week - een enkele keer iets vaker - schrijven over wat week maakt. Of zoals ik het tegenwoordig noem: ik ben in mijn leven onderweg om mooie dingen aan te raken.

-----

Voor wie een handvat zoekt: met de pijl rechts van ARCHIEF (zie onderaan deze pagina) ga je terug naar het vorige jaar; met de pijl links vooruit naar het volgende. Handiger echter zijn deze links: daarmee ga je naar de inhoudsopgaven van 2020 (deel 1: A-L en deel 2: M-Z), 2019 en 2018 en de logboeken van 2017 en najaar 2016.

-----

Dat in het beeld de klok op vijf uur staat, is omdat ik elke ochtend schrijf van 5 tot circa 9 uur.

Week 46 - 323. Via overzijde oversteken

dinsdag 19 november 2019
Taalgebruik! heet de donderdagse Volkskrant-rubriek rond wat u op ons verzoek opvalt aan vrolijk stemmende grote, kleine, subtiele of gewoon domme taalfouten. Lang de weg bijvoorbeeld. 

Voor de krant van vandaag (als ik dit schrijf, is het 14 november) stuurde Paul Wiegerinck uit Gorssel deze foto in. Hij zag het bord in Didam en voegt eraan toe: “In het kader van de Drs. P-Trofee is dit toch een actueel bord, is het niet?’ Immers:

De oever waar we niet zijn noemen wij de overkant
Die wordt dan deze kant zodra we daar zijn aangeland 

 

Archief 2019